De diëtist kan je helpen bij herstel van Covid-19
22316
post-template-default,single,single-post,postid-22316,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

De diëtist kan je helpen bij herstel van Covid-19

Paramedische herstelzorg voor coronapatiënten die ernstige klachten en beperkingen hebben opgelopen, is per 18 juli 2020 tijdelijk en onder voorwaarden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Onder paramedische zorg valt naast diëtetiek ook ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en oefentherapie in de eerste lijn.

Er is een indicatie voor diëtetiek herstelzorg bij één of meerdere van de volgende punten:

  • je maakt na ontslag uit ziekenhuis of revalidatiecentrum nog gebruik van drink- of sondevoeding
  • je bent onbedoeld afgevallen (meer dan 4 kg sinds de start van de ziekte)
  • je hebt een verminderde voedingsinname of -opname ten gevolge van klachten zoals misselijkheid, braken, diarree, hevige buikpijn, reuk- en smaakverlies, etc.
  • je hebt spierverlies en wilt graag afvallen

Voor Diëtetiek wordt maximaal 7 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt het eigen risico. Een voorwaarde om paramedische herstelzorg vergoed te krijgen, is dat je bereid bent mee te werken aan het onderzoek COVID-19 paramedische herstelzorg. Je hebt een verwijsbrief nodig van jouw huisarts of medisch specialist. Het is niet noodzakelijk dat je positief bent getest op het coronavirus. Het is ook niet noodzakelijk dat iemand opgenomen is geweest in het ziekenhuis.

Als je voedingsondersteuning nodig hebt bij jouw herstel, neem contact op via het contactformulier of bel 06-46262424