fit opgroeien
De Eetcoach en kinderdiëtist voor jeugd en gezin. Voor een persoonlijk advies aan kinderen en ouders bij overgewicht, ondergewicht, afbuigende groei, maag-en darmklachten en kritische eters.
kinderdiëtist, voedingscoach, eetcoach jeugddiëtist, jongeren, kinderen, ouders, overgewicht, ondergewicht, slechte eters, buikklachten, darmklachten
21449
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21449,stockholm-core-2.4.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Fit opgroeien

Eet je fit van 0 – 18 jaar

Een goed eet- en leefpatroon helpt je kind fit en gezond opgroeien. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol. Wat doe je bijvoorbeeld bij strijd aan tafel? Je kind weigert groente te eten of is een kritische eter? Ook bij twijfels over de groei, buikklachten of vermoeden van een voedselallergie kan het fijn zijn dat iemand met jou meedenkt. De kinderdiëtist van Eetjefit kan je ondersteunen en adviseren bij vragen of klachten rondom (op)voeden. Vragen? Neem gerust contact op.

Baby, dreumes, peuter

Wist je dat (jonge) kinderen meer smaakpapillen hebben dan volwassenen? Ze proeven de verschillende smaken daarom veel beter.  Een zure smaak is voor je baby veel intenser en dus zuurder dan het voor jou is. Van nature hebben kinderen een voorkeur voor zoet. Aan smaken zoals zuur en bitter zal je kindje moeten wennen. Je kindje leert smaken waarderen door een product minimaal  5-10 keer  te laten proeven.

Heeft jouw kindje een koemelkallergie dan kan de Kinderdiëtist jou helpen met introductie van bijvoeding en het herintroduceren van koemelk met de melkladder.

Kleuter en basisschool kind

Maak je je zorgen over het gewicht van je kind, overgewicht of ondergewicht? Doordat je kind groeit en in ontwikkeling is, is het belangrijk dat hij of zij alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Bij de aanpak van overgewicht wordt niet alleen voeding maar ook bewegen en zelfvertrouwen meegenomen. Jij en je kind krijgen handvatten aangereikt om te werken naar een gezond eet- en leefpatroon.

Is jouw kind een kritische of selectieve eter dan kunnen we met het leren lusten plan van de Kinder(di)eetcreatie begeleiding bieden. Het is een kindvriendelijk aanpak waarbij plezier in eten voorop staat.

Jongeren

Goede voeding geeft je energie voor groei, school, sporten, bijbaantjes. Daarnaast draagt het bij aan een gezond gewicht en je goed voelen. Door een persoonlijke begeleiding kan de diëtist van Eetjefit jou ondersteunen. Bij overgewicht is een dieet volgen geen goed idee, het werkt namelijk tijdelijk. Ben je nog in de groei dan is de aanpak er in eerste instantie gericht om je gewicht stabiel te houden.

Heb je last van darmklachten zoals opgeblazen buik, buikpijn, diarree of obstipatie dan kan de kinderdiëtist jou helpen. Jouw wensen en vragen staan centraal tijdens de begeleiding.

Wil je weten wat Eetjefit voor jouw kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.