21449
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21449,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Fit opgroeien

Eet je fit van 0 – 18 jaar

Een goed eet- en leefpatroon helpt jouw kind om gezond en energiek op te groeien. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol. Maar wat als je geconfronteerd wordt met strijd aan tafel, wanneer jouw kind weigert groente te eten of in het algemeen een kritische eter is? De diëtist van Eetjefit biedt gespecialiseerde hulp. Of het nu gaat om eetproblemen, autisme of buikklachten door PDS, coeliakie of IBD (ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa).
Ook bij twijfels over de groei, een afbuigende groeicurve, een te hoog of een te laag gewicht of bij het vermoeden van een voedselallergie kan het fijn zijn als er iemand met je meedenkt. De diëtist van Eetjefit ondersteunt en adviseert bij vragen of problemen bij de (op)voeding.

 

Eetjefit maakt deel uit van Eetteam de Liemers en werkt met de methoden van Kinder(di)eetcreactie, een creatief samenwerkingsverband van kinderdiëtisten.

 

 

Baby, dreumes, peuter

Wist je dat (jonge) kinderen meer smaakpapillen hebben dan volwassenen? Ze proeven de verschillende smaken daarom veel beter.  Een zure smaak is voor je baby veel intenser en dus zuurder dan het voor jou is. Van nature hebben kinderen een voorkeur voor zoet. Aan smaken zoals zuur en bitter zal je kindje moeten wennen. Je kindje leert smaken waarderen door een product minimaal  5 tot 10 keer te laten proeven.

Heeft jouw kindje een koemelkallergie? De kinderdiëtist kan jou helpen met de introductie van bijvoeding en het herintroduceren van koemelk door middel van de zogenoemde ‘melkladder’.

Kleuter en basisschool kind

Maak je je zorgen over het gewicht van je kind, overgewicht dan wel ondergewicht? Omdat je kind groeit en in ontwikkeling is, is het belangrijk dat hij of zij alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Als jouw kind een kritische of selectieve eter is, of als er sprake is van autisme, kunnen we jou met het ‘Leren-lusten-plan’ van de Kinder(di)eetcreatie begeleiding bieden. Het is een kindvriendelijke aanpak, waarbij plezier in eten voorop staat.

Bij de aanpak van overgewicht wordt niet alleen gekeken naar voeding, maar ook naar beweging en zelfvertrouwen. Jij en je kind krijgen handvatten aangereikt om toe te werken naar een gezond eet- en leefpatroon.

Jongeren

Goede voeding geeft je energie voor groei, school, sport en eventuele bijbaantjes. Bovendien draagt het bij aan een gezond gewicht en jezelf goed voelen. Maak jij je zorgen over je gewicht? Of heb je last van darmklachten zoals een opgeblazen buik, buikpijn, diarree of obstipatie? De diëtist van Eetjefit kan jou door middel van persoonlijke begeleiding ondersteunen. Jouw wensen en vragen staan hierbij centraal.

Als je nog in de groei bent, is de aanpak er in eerste instantie op gericht om het gewicht stabiel te houden. Het volgen van een dieet bij overgewicht is geen goed idee, omdat het alleen tijdelijk effect heeft.

Wil je weten wat Eetjefit voor jouw kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.