fit opgroeien
De Eetcoach en kinderdiëtist voor jeugd en gezin. Voor een persoonlijk advies aan kinderen en ouders bij overgewicht, ondergewicht, afbuigende groei, maag-en darmklachten en kritische eters.
kinderdiëtist, voedingscoach, eetcoach jeugddiëtist, jongeren, kinderen, ouders, overgewicht, ondergewicht, slechte eters, buikklachten, darmklachten
21449
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21449,qode-social-login-1.0.2,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Fit opgroeien

Eet je fit van 0 – 18 jaar

Een goed eet- en leefpatroon helpt je kind fit en gezond opgroeien. Als ouder speel je hierin een belangrijke rol. Wat doe je bijvoorbeeld bij strijd aan tafel? Je kind weigert groente te eten of is een kritische eter? Ook bij twijfels over de groei, buikklachten of vermoeden van een voedselallergie kan het fijn zijn dat iemand met jou meedenkt. De kinderdiëtist van Eetjefit kan je ondersteunen en adviseren bij vragen of klachten rondom (op)voeden. Vragen? Neem gerust contact op.

Baby, dreumes, peuter

Wist je dat (jonge) kinderen meer smaakpapillen hebben dan volwassenen? Ze proeven de verschillende smaken daarom veel beter.  Een zure smaak is voor je baby veel intenser en dus zuurder dan het voor jou is. Van nature hebben kinderen een voorkeur voor zoet. Aan smaken zoals zuur en bitter zal je kindje moeten wennen.  Je kindje leert smaken waarderen door veel variatie in groente en fruit aan te bieden en 5-10 keer iets nieuws te laten proeven.

Tot de leeftijd van 4 jaar heeft je kindje dagelijks extra 10 microgram vitamine D nodig. Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten. Voor kinderen met een getinte huidskleur geldt het advies om op elke leeftijd extra vitamine D te geven.

Kleuter en basisschool kind

Maak je je zorgen over het gewicht van je kind, overgewicht of ondergewicht? De kinderdiëtist kan je helpen met de begeleiding van je kind. Doordat je kind groeit is het belangrijk dat je kind alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. Bij de aanpak van overgewicht wordt niet alleen voeding maar ook bewegen en zelfvertrouwen meegenomen. Jij en je kind krijgen handvatten aangereikt om te werken naar een gezond eet- en leefpatroon.

Water is een prima dorstlesser voor je kind. Af en toe een glas limonade is geen probleem. Als je kind tussendoor of bij de maaltijd water drinkt, verklein je de kans op overgewicht en gaatjes in het gebit.

Jongeren

Goede voeding geeft je energie voor groei, school, sporten en werken. Daarnaast draagt het bij aan een gezond gewicht. Door een persoonlijke en praktische begeleiding kan Eetjefit jou ondersteunen. Bij overgewicht is een dieet volgen geen goed idee, het werkt namelijk vaak tijdelijk. Ben je nog in de groei dan is de aanpak er in eerste instantie gericht om je gewicht stabiel te houden. Je leert hoe je gezonde keuzes kan maken en hoe om te gaan met verleidingen.

Heb je je weleens af gevraagd hoe je vegetarisch kan eten of op een goede manier in gewicht kan aankomen? Dan ben je niet de enige. De kinderdiëtist kan je helpen. Jouw wensen en vragen staan centraal tijdens de begeleiding.

Wil je weten wat Eetjefit voor jouw kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.