tarieven
21468
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21468,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Vergoedingen en tarieven

Vanuit de basisverzekering wordt dit jaar 3 uur dieetadvisering vergoed. Vergoeding vanuit de basisverzekering gaat voor mensen ouder dan 18 jaar ten koste van hun wettelijk verplicht eigen risico. Voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar geldt geen eigen risico! Eetjefit heeft met alle verzekeraars een contract. Indien je aanvullend verzekerd bent, kunnen er meer uren worden vergoed.

 

Diëtetiek als onderdeel van ketenzorg valt buiten het eigen risico. Dit geldt voor de chronische aandoeningen diabetes mellitus, COPD of wanneer je wordt behandeld vanwege Cardio Vasculair Risico Management (CVRM). De huisarts of praktijkondersteuner kan je vertellen of je behandeld wordt vanuit de ketenzorg en kan je op die indicatie ook doorverwijzen naar de diëtist.

 

Wanneer de behandeling niet wordt vergoed, gelden onderstaande tarieven.

Vergoeding zorgverzekeraar

Op zorgverzekeringswijzer vind je meer informatie over vergoeding van de dieetbehandeling. Ook is er een overzicht te vinden van aanvullende verzekeringen die dieetadvisering vergoeden.

Voedingsadvisering wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering en komt voor eigen rekening. Sommige zorgverzekeraars vergoeden voedingsadvisering vanuit de aanvullende verzekering. Voorbeelden van voedingsadvisering zijn: gezonde voeding tijdens de zwangerschap, voeding voor sporters of advies over een gezond of plantaardig voedingspatroon.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten en plichten worden ontleend. Bekijk altijd goed de voorwaarden en vergoedingen in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering.

Tarieven

In onderstaand overzicht vind je de kosten per consult en handeling.
Een consult kan in de praktijk plaatsvinden, maar ook via beeldbellen, mailcontact of telefonisch. Deze tarieven zijn van toepassing:

 

– wanneer je geen aanspraak (meer) kunt maken op bovengenoemde vergoeding
– wanneer je meer dan 3 uur dieetadvisering nodig hebt en hier geen aanvullende verzekering voor hebt
– wanneer je liever de rekening zelf ontvangt, buiten je verzekering om.
*Bij contracten met de zorgverzekeraar gelden andere tarieven

 

Voor deze kosten ontvang je een factuur per mail of per post.

 

Consult per kwartier: € 20,00

Eerste consult
Contact: 45 – 60 minuten + individueel dieetvoorschrift (30 minuten): € 100,00 – 120,00

Vervolgconsult kort, e-mail, telefonische behandeling (15 minuten): € 20,00

Vervolgconsult (30 minuten): € 40,00

Toeslag voor huisbezoek: € 28,25

Supermarktrondleiding: Op aanvraag

Workshops en voorlichting voor organisaties: Op aanvraag

Toelichting behandeltijd

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt, bestaat uit twee onderdelen:

  1. contacttijd: de tijd waarin je als cliënt aanwezig bent.
  2. individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens, het samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van jouw gegevens. Hier ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

Een consult bestaat uit contacttijd en, indien nodig, een individueel dieetvoorschrift. De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren.

Afmelden

Voor een goede planning is het belangrijk dat je op tijd op je afspraak komt. Wanneer je een afspraak niet kunt nakomen, dien je dit minimaal 24 uur van tevoren aan te geven. Dit kan telefonisch, per mail of door een voicemailbericht in te spreken. Is de afspraak niet 24 uur van tevoren (zaterdagen, zon- en feestdagen niet meegerekend) afgezegd, moeten we helaas de voor jou gereserveerde tijd in rekening brengen.
Hiervoor rekenen we een ‘no show’ tarief van € 18,35 per vervolgafspraak of € 36,70 voor een eerste afspraak. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor deze kosten ontvang je een factuur.

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.