22419
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22419,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Fit ouder worden

Eet je fit ouder

Wanneer het lastig wordt om gezond te eten en regelmatig te bewegen, kan dit een grote impact hebben op het dagelijks leven. Een gezond voedingspatroon speelt een belangrijke rol bij het ouder worden. Het draagt niet alleen bij aan het verbeteren en behouden van de conditie, maar ook aan het behoud van zelfstandigheid en de algehele kwaliteit van leven.

Bij een te hoge bloedsuikerspiegel, hoge bloeddruk of een hoog cholesterol kan het aanpassen van je leefstijl en voedingspatroon gezondheidsklachten verminderen en wellicht voorkomen.
De diëtist van Eetjefit bekijkt samen met jou de sterke punten in jouw voedingspatroon en geeft praktische adviezen over hoe je die in de dagelijkse praktijk kunt inpassen. Op deze manier draag je zelf je steentje bij aan je eigen gezondheid.

Ondervoeding

Ben je onbedoeld gewicht verloren? Of merk je dat het lastig is om voldoende te eten?
Als je langere tijd eenzijdig of te weinig eet, kan dat leiden tot tekorten aan vitaminen en mineralen en uiteindelijk tot ondervoeding. Ondervoeding is een veelvoorkomend probleem bij ouderen en kan leiden tot vervelende klachten zoals verminderde conditie en vermoeidheid. Wil je duidelijke informatie over goede voeding? Neem contact op met Eetjefit.

Medisch

Is er sprake van een medische reden voor aanpassing van je voedingspatroon? Heb je een te hoog of een te laag gewicht, hoge bloeddruk, diabetes mellitus 2, een hoog cholesterol, darmklachten door PDS of coeliakie, COPD, IBD (ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa) of kanker? Neem gerust contact op met Eetjefit voor een analyse en gespecialiseerde hulp bij jouw voedingspatroon.

Beweging

Wanneer je ouder wordt, kan bewegen lastiger worden. Toch is het erg belangrijk om in beweging te blijven. Goede voeding en voldoende beweging zorgen samen voor het behoud van spierkracht.

De diëtisten van Eetjefit werken samen met de fysiotherapeuten van FysioDynamiek. Begeleiding op het gebied van voeding én beweging hebben het meeste effect bij de aanpak van ondervoeding. Zo kun je zo gezond mogelijk ouder worden.

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.