fit zwanger
Heb je een zwangerschapswens of ben je zwanger dan kan de kinderdiëtist je persoonlijk adviseren en begeleiden op gebied van zwangerschapsdiabetes, hyperemesis gravidarum en gezonde voeding.
Zwangerschapswens, zwanger, kinderdietist, persoonlijk, gezond, voeding, leefstijl, borstvoeding
21416
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21416,stockholm-core-2.4.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Fit zwanger

Eet je fit rondom de zwangerschap

Het wordt steeds duidelijker dat de rol van voeding en leefstijl groot is op de gezondheid van jou, je kind en de volgende generaties. In de eerste duizend dagen van een leven wordt namelijk de basis gelegd voor een gevarieerd en gezond eetpatroon. De periode start vanaf het moment dat je zwanger raakt en zelfs al iets eerder.  In de moederbuik en tijdens de borstvoeding is je kindje volledig afhankelijk van wat je als moeder eet en drinkt.

Voor de zwangerschap

Heb je een zwangerschapswens en eventueel bekend met PCOS dan kan je terecht bij de kinderdiëtist.  Je kunt jouw voedingspatroon laten checken, begeleid worden bij afvallen of advies inwinnen over een vegetarisch/veganistisch voedingspatroon.

Bij een zwangerschapswens is het belangrijk om gelijk te starten met foliumzuur. Extra foliumzuur verlaagt de kans op een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte bij je kindje.

Tijdens de zwangerschap

Welke voedingsmiddelen eet je wel en wat kan je beter laten staan? Hoe ga je om met misselijkheid, zwangerschapsdiabetes/te hoge bloedsuikers, ongewenste toename van je gewicht of juist gewichtsverlies. De kinderdiëtist kan je helpen met deze vragen.

De smaakontwikkeling van een baby begint al in de baarmoeder. De voeding van de moeder speelt hierin een grote rol.

Na de bevalling

Ook na de bevalling kan je worden begeleid bij het verantwoord afbouwen van overtollige zwangerschapskilo’s. Ook voor deze vragen kan je terecht; borst- of flesvoeding, (vermoeden) koemelkeiwitallergie en bijvoeding.

Borstvoeding heeft zowel voor jou als je kindje de voorkeur. Het is namelijk goed voor jouw gezondheid en de beste voeding voor je baby. Kan of wil je geen borstvoeding geven dan is flesvoeding tot het eerste jaar een goed alternatief.

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.