21416
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21416,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Fit zwanger

Eet je fit rondom de zwangerschap

Het wordt steeds duidelijker dat voeding en leefstijl van invloed zijn op jouw gezondheid, die van je kind en zelfs op die van de volgende generaties. De smaakontwikkeling van een baby begint al in de baarmoeder. De voeding van de moeder speelt hierin een grote rol. Die periode start op het moment dat je zwanger raakt en zelfs al iets eerder. Tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding is jouw kindje volledig afhankelijk van wat jij als moeder eet en drinkt. Wil je een persoonlijk voedingsadvies? Neem contact op met Eetjefit.

Voor de zwangerschap

Als je een kinderwens hebt en mogelijk te maken hebt met PCOS, dan kun je advies inwinnen bij de diëtist. Je kunt jouw voedingspatroon laten checken, indien nodig begeleiding krijgen bij afvallen of advies inwinnen over een vegetarisch/veganistisch voedingspatroon.

Als je zwanger wilt worden is het belangrijk om gelijk te starten met foliumzuur. Extra foliumzuur verlaagt de kans op een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte bij je kindje.

Tijdens de zwangerschap

Welke voedingsmiddelen eet je wel en wat kun je beter laten staan? Hoe ga je om met extreme misselijkheid (hyperemesis gravidarum, HG), een te hoge bloedsuikerspiegel (zwangerschapsdiabetes), ongewenste toename van je gewicht of juist gewichtsverlies? De diëtist kan je helpen bij deze vragen.

In de eerste duizend dagen van een leven kun je de basis leggen voor een gevarieerd en gezond eetpatroon.

Na de bevalling

Na de bevalling kun je worden begeleid bij het verantwoord afbouwen van de overtollige zwangerschapskilo’s. Ook met vragen over borst- of flesvoeding, (het vermoeden van) koemelkeiwitallergie of bijvoeding kun je bij de diëtist van Eetjefit terecht.

Borstvoeding verdient de voorkeur voor zowel jou als je kindje, omdat het goed is voor jouw gezondheid en de beste voeding biedt voor je baby. Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven, is flesvoeding tot het eerste jaar een goed alternatief.

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.