Eet je fit | werkwijze
Aanpak kinderdiëtist en eetcoach: dieet- en voedingsbegeleiding past bij jou en je kind.
kinderdietist, eetcoach, voedingsadvies, dieetadvies, dieetbegeleiding, voedingsbegeleiding, uniek
21466
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21466,qode-social-login-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
werkwijze

Aanpak kinderdiëtist en eetcoach

Geen mens is hetzelfde, ieder kind is uniek en daarom wordt voedings-en dieetbegeleiding altijd op je persoonlijke situatie en wensen afgestemd.

Allereerst bespreken we jouw vragen en zorgen. Vervolgens overleggen we of en hoe we de voedingsbegeleiding gaan uitvoeren.

Mijn aanpak richt zich vooral op aanpassen van leefstijl door: jou en/of je kind inzicht te geven met behulp van een eetdagboekje, realistische plannen maken, keuzes maken voor gezonder eten dat praktisch is en past bij jouw situatie, omgaan met lastige situaties en je nieuwe leefstijl leren volhouden.

Kennismaking

Wil je eerst een kennismakingsgesprek dan kan dit telefonisch, tijdens het spreekuur of aan huis (binnen een straal van 10 km). Tijdens deze kennismaking bespreken we je hulpvraag en mijn werkwijze. Het duurt ongeveer 15 minuten en is vrijblijvend. Jij besluit of je een afspraak wilt maken of er vanaf ziet.

Intake

Tijdens dit gesprek van ongeveer 1 uur, komen de allerlei onderwerpen aan bod: jouw situatie, vragen en zorgen, het eet- en beweegverslag, verwijsbrief arts, gezondheidsklachten, medicijngebruik, metingen, et cetera. Dit gesprek wordt afgesloten met opdrachtjes voor kinderen en doelen voor de volgende keer.

Vervolg

Het aantal vervolgafspraken bepalen we in overleg. Tussentijds kan je per mail of telefonisch vragen stellen. Tijdens de behandeling ontvang je informatie op maat; voorbeeld dagmenu’s, recepten, lijsten voor verjaardagen, feestdagen, uit eten gaan en praktische oefeningen.

Wat neem je mee tijdens het eerste gesprek

• de zorgpas met het nummer van jouw zorgverzekering;

• een geldig legitimatiebewijs, een ID-kaart, paspoort of rijbewijs;

• een verwijsbrief van huisarts, tandarts of specialist;

• eventueel een eet- en beweegverslag van 3-4 dagen.

Direct naar de diëtist

De diëtist is direct toegankelijk. Dat betekent dat er (bij de meeste verzekeraars) geen verwijsbrief meer nodig is van een (huis)arts of specialist. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de dieetbehandeling echter alleen met een verwijsbrief van een arts. In de polisvoorwaarden staat beschreven of je een verwijsbrief nodig hebt.

De diëtist van eetjefit heeft de cursus Directe Toegankelijkheid Diëtist gevolgd en kan met behulp van een korte screening bepalen of jouw vraag bij de diëtist thuis hoort.

Samenwerking artsen en andere zorgprofessionals

Eetjefit werkt samen met artsen en andere zorgverleners en stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Via het verwijsformulier kunt u een cliënt voor dieetbegeleiding doorverwijzen. Meer informatie over de verwijsmogelijkheden naar de diëtist vindt u op: artsenwijzerdietetiek.   Na het eerste bezoek van de cliënt volgt er een rapportage van de bevindingen en gemaakte afspraken aan de arts en bij afsluiting van de behandeling. Wanneer tijdens de dieetbegeleiding overleg nodig is, neemt eetjefit contact met u op.

 

Klachtenafhandeling

Ik doe er alles aan om goede dieetbehandeling en zorg te verlenen. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn, bespreek het dan met mij. Als dat geen oplossing biedt kun je een klacht indienen bij klachtenloket Paramedici.

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Aangesloten bij: