21466
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21466,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
werkwijze

Aanpak diëtist en eetcoach

Geen mens is hetzelfde, iedereen is uniek en daarom wordt voedings- en dieetbegeleiding altijd op je persoonlijke situatie en wensen afgestemd.

Allereerst bespreken we jouw vragen, wensen, klachten, etc. Vervolgens overleggen we hoe we de dieetbegeleiding gaan uitvoeren.

Onze aanpak richt zich vooral op het aanpassen van jouw leefwijze en voedingspatroon door: inzicht te geven met behulp van een eetdagboekje; realistische plannen te maken; te bespreken hoe je beter en lekker kunt blijven eten; te overleggen hoe je kunt omgaan met lastige situaties en valkuilen en door je te leren hoe je je nieuwe leefstijl kunt volhouden.

Kennismaking

Wil je eerst een kennismakingsgesprek, dan kan dit telefonisch of tijdens het spreekuur. Tijdens deze kennismaking bespreken we je hulpvraag en onze werkwijze. Het duurt ongeveer 10 minuten en is vrijblijvend. Jij besluit of je een afspraak wilt maken of ervan afziet.

Intake

Tijdens dit gesprek (45-60 minuten) komen allerlei onderwerpen aan bod: jouw situatie, het eet- en beweegverslag, verwijsbrief arts, gezondheidsklachten, medicijngebruik, metingen, et cetera. Dit gesprek wordt afgesloten met afspraken en doelen voor het volgende consult.

Vervolg

Het aantal vervolgafspraken bepalen we in overleg. Tussentijds kun je altijd vragen stellen. Tijdens de behandeling ontvang je dieetadviezen en informatie over wat jij nodig hebt, zoals recepten, een voorbeeld dagmenu en tips voor verjaardagen, feestdagen en uit eten gaan.

Wat neem je mee tijdens het eerste gesprek

• de zorgpas met het nummer van jouw zorgverzekering;

• een geldig legitimatiebewijs, een ID-kaart, paspoort of rijbewijs;

• een verwijsbrief van huisarts, tandarts of specialist;

• een eet- en beweegverslag van 3-4 dagen.

Direct naar de diëtist

De diëtist is direct toegankelijk. Dat betekent dat er geen verwijsbrief nodig is van een (huis)arts of specialist.

De diëtist van Eetjefit heeft de cursus Directe Toegang Diëtetiek (DTD) gevolgd en kan met behulp van een korte screening bepalen of jouw vraag bij de diëtist thuishoort.

Samenwerking artsen en andere zorgprofessionals

Eetjefit werkt samen met artsen en andere zorgverleners en stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. U kunt een cliënt direct voor dieetbegeleiding doorverwijzen. Meer informatie over de verwijsmogelijkheden naar de diëtist vindt u op: www.artsenwijzerdietetiek.nl. Na het eerste bezoek van de cliënt volgt er een rapportage van de bevindingen en de gemaakte afspraken aan de arts. Bij afsluiting van de behandeling eveneens. Wanneer tijdens de dieetbegeleiding overleg nodig is, neemt Eetjefit contact met u op.

Klachtenafhandeling

De diëtist doet er alles aan om een goede dieetbehandeling uit te voeren en goede zorg te verlenen. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn, bespreek het dan met ons. Als dat geen oplossing biedt, kun je een klacht indienen bij het Klachtenloket Paramedici (KLP).

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Aangesloten bij: