werkwijze
dietist, kinderdietist
kinderdietist, eetcoach, voedingsadvies, dieetadvies, dieetbegeleiding, voedingsbegeleiding, uniek
21466
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21466,stockholm-core-2.4.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
werkwijze

Aanpak diëtist en eetcoach

Geen mens is hetzelfde, iedereen is uniek en daarom wordt voedings-en dieetbegeleiding altijd op je persoonlijke situatie en wensen afgestemd.

Allereerst bespreken we jouw vragen, wensen, klachten, etc. Vervolgens overleggen we hoe we de dieetbegeleiding gaan uitvoeren.

Mijn aanpak richt zich vooral op aanpassen van jouw leefwijze en voedingspatroon door:  inzicht geven met behulp van een eetdagboekje; realistische plannen maken; hoe kan je beter en lekker blijven eten: omgaan met lastige situaties/valkuilen en je nieuwe leefstijl leren volhouden.

Kennismaking

Wil je eerst een kennismakingsgesprek dan kan dit telefonisch of tijdens het spreekuur. Tijdens deze kennismaking bespreken we je hulpvraag en mijn werkwijze. Het duurt ongeveer 10 minuten en is vrijblijvend. Jij besluit of je een afspraak wilt maken of er vanaf ziet.

Intake

Tijdens dit gesprek (45-60 minuten) komen allerlei onderwerpen aan bod: jouw situatie, het eet- en beweegverslag, verwijsbrief arts, gezondheidsklachten, medicijngebruik, metingen, et cetera. Dit gesprek wordt afgesloten met afspraken en doelen voor het volgende consult.

Vervolg

Het aantal vervolgafspraken bepalen we in overleg. Tussentijds kan je altijd vragen stellen. Tijdens de behandeling ontvang je informatie wat jij nodig hebt zoals voorbeeld dagmenu, dieetadviezen, recepten, tips voor verjaardagen en feestdagen, uit eten gaan, enzovoort.

Wat neem je mee tijdens het eerste gesprek

• de zorgpas met het nummer van jouw zorgverzekering;

• een geldig legitimatiebewijs, een ID-kaart, paspoort of rijbewijs;

• een verwijsbrief van huisarts, tandarts of specialist;

• een eet- en beweegverslag van 3-4 dagen.

Direct naar de diëtist

De diëtist is direct toegankelijk. Dat betekent dat er (bij de meeste verzekeraars) geen verwijsbrief meer nodig is van een (huis)arts of specialist. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de dieetbehandeling echter alleen met een verwijsbrief van een arts. In de polisvoorwaarden staat beschreven of je een verwijsbrief nodig hebt.

De diëtist van eetjefit heeft de cursus Directe Toegankelijkheid Diëtist gevolgd en kan met behulp van een korte screening bepalen of jouw vraag bij de diëtist thuis hoort.

Samenwerking artsen en andere zorgprofessionals

Eetjefit werkt samen met artsen en andere zorgverleners en stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Via het verwijsformulier kunt u een cliënt voor dieetbegeleiding doorverwijzen. Meer informatie over de verwijsmogelijkheden naar de diëtist vindt u op: artsenwijzerdietetiek.   Na het eerste bezoek van de cliënt volgt er een rapportage van de bevindingen en gemaakte afspraken aan de arts en bij afsluiting van de behandeling. Wanneer tijdens de dieetbegeleiding overleg nodig is, neemt eetjefit contact met u op.

 

Klachtenafhandeling

De diëtist doet er alles aan om goede dieetbehandeling en zorg te verlenen. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn, bespreek het dan met mij. Als dat geen oplossing biedt kun je een klacht indienen bij klachtenloket Paramedici.

Wil je weten wat Eetjefit voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Aangesloten bij: